1. Definicje

Administrator danych – podmiot odpowiedzialny za gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych, dostępny pod podanymi poniżej danymi:

SoFi Karol Bielski, Czechosłowacka 41/2, 61-456 Poznań, NIP: 6932064645.

Dane osobowe – W rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku, za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.

Sklep – oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi sprzedaż internetową w domenie – www.pracowaniasofi.pl

Urządzenie – oznacza elektroniczne urządzenie, za pośrednictwem którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Sklepu.

Użytkownik – oznacza każdy podmiot, który korzysta ze sklepu.

2. Gromadzenie Danych Osobowych, ich przetwarzanie i wykorzystywanie

Administrator gromadzi wszelkie dane osobowe Użytkowników potrzebne do zrealizowania całego procesu zamówienia złożonego w sklepie, czy wysyłki newslettera.

Uzyskuje się je za pośrednictwem formularzy dostępnych w sklepie: formularz założenia konta, formularz składania zamówienia, zapis do newslettera oraz innych form komunikacji, tj.: mail, messenger, gdy wcześniej podane informacje są błędne, bądź wymagają modyfikacji.

W chwili dokonywania zakupów oraz procesu rejestracji w sklepie, użytkownik powinien przekazać administratorowi następujące dane:

  • nazwisko i imię
  • adres zamieszkania
  • adres dostawy kurierskiej, jeżeli jest inny niż adres zamieszkania
  • adres poczty elektronicznej
  • numer telefonu

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla dokonania rejestracji i/lub zakupu w naszym sklepie.

Administrator może wykorzystywać podane powyżej informacje za zgodą Użytkownika w celu przysyłania informacji o statusie realizacji zamówienia, produktach, usługach, ofertach czy wysyłania newslettera.

3. Prawo Użytkownika

Użytkownikom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich poprawiania, usuwania oraz prawo żądania zaprzestania ich przetwarzania. W celu realizacji tego uprawnienia, prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta: kontakt@pracowniasofi.pl

4. Informacje

Administrator informuje, że dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane
w celu realizacji umów sprzedaży, w związku z czym mogą być przekazywane firmom kurierskim lub innym podmiotom pośredniczącym w dostarczeniu zakupionych towarów do Użytkowników (In Post, Poczta Polska, przelewy 24, PayPal). Dane Przechowujemy przez nieokreślony czas ale nie wykorzystujemy ich w celach marketingowych.

5. Bezpieczna transmisja danych

Dane osobowe użytkownika są przez nas przetwarzane w bezpieczny sposób przy użyciu szyfrowania. Dotyczy to także procesu składania zamówienia oraz logowania klienta.

6. Pliki Cookies

Pliki cookies, tzw. ”ciasteczka” to niewielkie pliki przechowywane na końcowym nośniku danych użytkownika – telefonie, tablecie, laptopie itp. Służą do zapisywania przez przeglądarkę określonych ustawień i dopasowywania zawartości sklepu do indywidualnych preferencji użytkownika.

Istnieją dwa rodzaje ciasteczek :

• Sesyjne, które są tymczasowe i od razu usuwane, przykładowo po zamknięciu przeglądarki, czy przejściu na inną stronę przez użytkownika.

• Stałe, które są przechowywane przez dłuższy okres, lub ciągle na nośniku danych użytkownika, do czasu ich usunięcia przez niego samego.

Głównym celem tych plików jest jak najlepsze dostosowanie naszej oferty do klienta, oraz ułatwienie poruszania się po sklepie. Pomagają użytkownikowi, przykładowo dzięki zapisaniu określonych danych, aby nie musiał ich za każdym razem ponownie wprowadzać.

Usuwanie/blokowanie zapisu plików cookie: w standardowych oprogramowaniach służących do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszczone jest umieszczanie ciasteczek na urządzeniach końcowych. Dostępne są również ustawienia umożliwiające akceptację/blokowanie zapisywania ciasteczek w zależności od decyzji użytkownika. W ten sposób można zablokować zapisywanie ciasteczek
w przyszłości. Więcej szczegółowych informacji i obsługę plików „cookies”,
można znaleźć w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Proszę pamiętać, iż ograniczenie „ciasteczek” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności w naszym sklepie internetowym.

7. Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

8. Czas przechowywania danych

Jeśli Użytkownik zostawi komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla Użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

9. Uwagi

Jeśli coś jest niejasne, zapraszamy do kontaktu: kontakt@pracowniasofi.pl